Web Analytics

بیمه مرکزی

 

 

بیمه مرکزی


سابقه فعاليت بيمه در ایران به صورت غير رسمی بيش از يک قرن است .نخستين بار در سال ۱۲۸۹ خورشيدی دو شركت بيمه خارجی به تاسيس نمايندگی در ايران اقدام كردند .اولين قانونی كه در ايران درخصوص شركت های بيمه به تصويب رسيد قانون مربوط به ثبت شركت ها مصوب دوم آذر ۱۳۱۰ است كه در ماده ۸ آن شركت های بيمه اعم از ايرانی و خارجی را تابع نظام نامه ای دانست كه از طرف وزارت عدليه تنظيم می شود .
تاسيس شركت بيمه ايران در ۱۵ آبان ۱۳۱۴ وتصويب قانون بيمه در هفتم ارديبهشت ۱۳۱۶ را بايد نقطه آغاز تحولات بازار بيمه كشور دانست . با تصويب اين قانون حدود ۱۰ شركت بيمه خارجی شعب و نمايندگي های خود در ايران را ثبت كردند . درسال ۱۳۲۹ نخستين شركت بيمه خصوصی ايراني به نام بيمه شرق تاسيس شد و پس از آن در دهه های بعد تعداد ديگری از شركت های بيمه خصوصی ايرانی و يا با سرمايه گذاری مشترک ايرانی و خارجی در ايران آغاز به فعاليت كردند.
نظارت و بيمه گری توامان شركت بيمه ايران در بازار بيمه موجب شد كه سياست گذاران به دنبال تفكيک تصدی از سياست گذاری و نظارت در بازار بيمه باشند و با تاسيس بيمه مركزی ایران تحولات صنعت بيمه سرعت بيشتری گرفت .
قانون تأسيس بيمه مرکزى ايران و بيمه‌گرى در ۳۰ خرداد ۱۳۵۰ در ۷۷ ماده به تصويب رسيد و نحوه فعاليت و عمليات بيمه را در مورد شرکت‌هاى داخلى و خارجى ترسيم نمود . ماده (۱ ) اين قانون اعلام كرده است كه  :
به‌منظور تنظيم و تعميم و هدايت امر بيمه در ايران و حمايت بيمه‌گذاران و بيمه‌شدگان و صاحبان حقوق آنها و همچنين به‌منظور اعمال نظارت بر اين فعاليت ، مؤسسه‌اى به نام بيمه مرکزى ایران طبق مقررات اين قانون با اهداف زير تأسيس مى‌گردد.

    تنظيم بازار بيمه كشور و هدايت آن از طريق تصويب آيين­نامه­ها و مقررات
    توسعه و تعميم بيمه های بازرگانی
    اعطای مجوز تأسيس شركت ها و شبكه كارگزاری و نظارت بر فعاليت شركت های بيمه ای به نمايندگی از دولت در بازار
    انجام امور اتكايی اجباری برای مؤسسات بيمه ای
    قبولی و واگذاری بيمه های اتكایی با مؤسسات داخلی و خارجی


بيمه مركزی ايران در تلاش است تا با تكيه بر تجربه چندين ساله و دانش فنی كارشناسان و مديران خود ، رسالتی را كه به موجب قانون برعهده بیمه مرکزی قرار گرفته است هرچه مطلوب‌تر به انجام رساند. اهم وظايف و اختيارات بيمه مركزی ايران طبق قانون مذكورعبارت است از :
* تهيه آيين‌نامه‌ها و مقررات برای حسن اجرای امر بيمه
* تهيه اطلاعات لازم از عملكرد‌مؤسسات بيمه فعال در بازار بيمه ايران
* انجام بيمه‌هاي اتكايي اجباري
* قبول يا واگذاري بيمه‌هاي اتكايي به مؤسسات بيمه داخلي يا خارجي
* اداره صندوق تأمين خسارتهای بدنی و تنظيم آيين‌نامه آن
* ارشاد ، هدايت ونظارت برمؤسسات بيمه و حمايت از آنهابرای ‌حفظ سلامت بازار بيمه
* تنظيم امور نمايندگی و دلالی بيمه و نظارت بر امور بيمه اتكایی



   

آخرین مطالب بیمه‌ای